جرم گیری دندان
جرم گیری و برساژ دندان

جرم گیری دندان

جرم دندان چیست؟

جرم دندان پلاک میکروبی و رسوبات زرد و یا سفید رنگ هستند که طی زمان بر روی سطخ دندان ایجاد میشود. این جرم باعث بوی بد دهان و بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ها میشود. بزاق دندان حاوی املاح و کلسیم است و این املاح باعث ایجاد جرم و چسبندگی بین پلاکهای جرم و دندان ها میشود. این پلاک جرم با مسواک و نح دندان دیگر قابل جدا شدن نیستند. جرم گیری دندان این پلاک های جرم را به روش های مختلف جدا میکند. در واقع نوعی پاک کنندگی عمیق است. جرم گیری دندان و تمام خدمات در دندانپزشکی سام در کرج انجام میشود.
هنگامی که بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود. و از مسواک و نخ دندان به میزان لازم استفاده نشود، به مرور زمان مواد غذایی روی دندان ها به صورت پلاک جرم ایجاد میشود. در ابتدا این لایه نازک و شاید قابل تشخیص نباشد. اما به مرور زمان این جرم افزایش پیدا میکند و ضخامت آن افزایش پیدا کرده و به زیر لثه نفود میکند. 

جرم گیری دندان

عوارض باقی مانده جرم دندان و اهمیت جرم گیری دندان

جرم دندان اگر بر روی دندان ها باقی بماند عوارض بسیاری میتواند داشته باشد. و مشکلاتی را برای دندان ایجاد می نماید. این جرم ها در ابتدا که ایجاد میشود باعث بوی بد دهان میشود. همچنین وقتی حجم این جرم ها زیاد شود ظاهری نا مطلوب و نا زیبا ایجاد میکند که موجب کاهش اعتماد به نفس میشود. 

علاوه بر این تجمع پلاک جرم روی دندان و زیر لثه ایجاد میشود. تجمع جرم باعث جدا شدن لثه از دندان میشود. فاصله بین دندان و لثه افزایش می یابد. با افزایش این فاصله ، جرم بیشتری در این مکان تجمع میکند و این روند ادامه پیدا میکند. این رسوبات و جرم دندان در زیر لثه باعث التهالب و سرخی و کبودی لثه میشود. در صورتی که درمان درست انجام نشود، باعث عفونت لثه و بیماری های لثه می شود. 

وجود این جرم ها باعث عقب رفتن لثه میشود. ولی چون طی زمان صورت میگیرد شاید متوجه آن نشوید. این جرم ها میتواند باعث تحلیل لثه شود و در نهایت به مرگ خاموش دندان و از دست رفتن دندان منجر شود. در ضمن این جرم باعث پوسیدگی دندان نیز میشود. لذا ضمن رعایت بهداشت دهان و دندان ها در مراحل اولیه تشکیل جرم بایستی با جرمگیری رفع شوند.

 

جرم گیری دندان کرج

ایا جرمگیری به دندان ها اسیب میرساند؟ آیا جرمگیری ضرر دارد؟

در مورد جرم گیری شایعات فراوانی وجود دارد. اینکه جرمگیری باعث لقی دندان  یمشود و یا به مینا دندان آسیب میرساند. حتی شنیده میشود، جرم گیری باعث افزایش جرم رد آینده میشود. همچنین بعضی سوال میکنند که جرمگیری باعث پوسیدگی میشود. اما همه این شایعات و باورها اشتباه است. و این وجود جرم و باقی ماندن جرم بر روی دندان باعث آسیب رسیدن به دندان، پوسیدگی و لقی دندان ها میشود.

آیا جرم گیری باعث لقی دندان ها میشود؟

جرم گیری اصلا باعث لقی دندان نمیشود. در واقع وقتی جرم مدت زیادی بر روی دندان باقی میماند باعث پوسیدگی و از بین رفتن بخشی از دندان می شود. قبل از اینکه جرم گیری انجام شود، پلاک ها جرم فضای بین لثه و دندان و قسمتی از دندان را که از بین رفته است را احاطه میکند. فرد متوجه از بین رفتن بخشی از دندان و لقی نمیشود. اما با از بین رفتن جرم دندان، آن فضا خالی میشود. و دیگر جرمی وجود ندارد فضای خالی بین لثه و دندان را پر کند. پس از آن فرد متوجه لق شدن دندان میشود و این گونه تصور میکند که جرمگیری باعث لقی دندان شده است. در واقع عامل لقی دندان جرم دندان و باقی ماندن آن و عدم از بین بردن جرم است. اگر این جرم همچنان باقی بماند و درمان انجام نشود نهایتا باعث افتادن دندان می شود.

آیا جرم گیری مینای دندان را از بین میبرد؟

دستگاه های جرم گیری فقط توان برداشتن جرم را دارند و به قدری قدرت ندارند که بتوانند مینا را برداشته و آسیب برسانند. این جرم دندان است که اگر باقی بمانند به دندان آسیب میرسانند. پلاک های جرم باعث آسیب به لثه و التهاب لثه و پوسیدگی و نهایتا لقی دندان میشود.

آیا جرمگیری باعث حساسیت میشود؟

علت حساسیت دندان بعد از جرمگیری

در بعضی افراد به خصوص افرادی که جرم زیادی روی دندان دارند بعد از جرم گیری حساسیت ایجاد می شود و  دندان ها تیر میکشد. این تصور ایجاد می شود که مینای دندان آسیب دیده است. اما اینطور نیست و مینای دندان آسیب ندیده است. وقتی حجم و ضخامت جرم زیاد میشود، باعث آسیب به لثه و پوسیدگی دندان و ایجاد فاصله میشود. اما وجود جرم مانند عایق عمل میکند و مانع از انتقال گرما وسرما میشود و حساسیت را احساس نمیکنید. اما با برداشتن جرم این عایق از بین میرود. ریشه دندان ها که به بیرون اکسپوز شده اند ممکن است تا چند روز حساس شوند که بعد از گذشت چند روز از بین میرود.

جرمگیری دندان و برساژ

جرمگیری چگونه انجام میشود؟

روش های مختلفی برای جرم گیری وجود دارد. اما رایح ترین روش استفاده از دستگاه های التراسونیک است. ارتعاشات قلم های التراسونیک باعث جدا شدن جرم دندان میشود که به همراه آب کار میکند. از قلم های دستی نیز برای برداشتن جرم استفاده میشود. 

بعد از برداشتن جرم، عمل برساژ انجام میشود. بر روی دندان ها خمیر مخصوصی زده میشود با با ابزار چرخشی روی دندانها را صیقلی میکنند. برساژ دندان باعث صیقلی شدن، شفافیت بیشتر و از بین رفتن لکه های باقی مانده می شود.

جرم گیری دندان های کامپوزیت شده و ایمپلنت

جرم گیری برداشتن پلاک های جرم روی دندان و زیر لثه است و برای دندان های کامپوزیت شده، لمنیت شده و ایمپلنت نیز این روند مورد نیاز است. و با تکنیک های به خصوص خود این درمان اینجام میشود. 

هر چند وقت یکبار نیاز به جرم گیری داریم؟

این موضوع کاملا بستگی به میزان رعایت بهداشت دهان و دندان افراد بستگی دارد. میزان بستن جرم به عوامل دیگر مانند غلظت بزاق دهان دارد و برای افراد مختلف مدت زمانی که جرم ایجاد میشود متفاوت است. زمانی که این جرم ها در آستانه ایجاد شده است باید جرمگیری انجام شود تا از تجمع آن جلوگیری شود. با سالی یکبار جرم گیری میتوان از تجمع جرم و رسوب جلوگیری نمود و جرم هایی که با نخ دندان و مسواک قابل برداشتن نیستند، رفع نمود. با رعایت بهداشت میتوان این فاصله زمانی را بیشتر کرد.

جرم گیری دندان کرج

ایا جرم گیری باعث سفید شدن دندان میشود؟

زردی و تیرگی دندان که ناشی از روت کانال تراپی یا همان درمان ریشه، ضربه خوردن دندان که موجب پارگی پالپ میشود، مصرف دارو، عوامل ژنیتیکی و وراثتی، وجود مواد پرکننده آمالگام که به دندان نفوذ می کند، با جرم گیری از بین نمیرود. جرم گیری لکه هایی که ناشی از رسوب مواد غذایی و املاح بر روی دندان ایجاد می شود را از بین میبرد.

تفاوت جرم گیری و بلیچینگ

جرم گیری و بلیچینگ هر دو به روشن تر شدن  دندان ها کمک میکند اما روش کار و موارد استفاده هر دو متفاوت است. در جرم گیری جرم و رسوبات از روی دندان با روش مختلف برداشته میشود. ولی رنگ خود دندان را تغیر نمیدهد. در بلیچینگ مواد بلیچ که ماده اصلی آن پراکسید هیدروژن است در دندان نفوذ میکند و رنگدانه های رسوب کرده کرده در مینای دندان را از بین میبرد.

در این مطلب در مورد بلیچینگ بیشتر بخوانید.

برای اطلاع از قیمت جرم گیری میتوانید با شماره تماس دندانپزشکی سام در کرج تماس بگیرید.

سوالی که از ما بسیار پرسیده میشود، تفاوت لمینت و کامپوزیت چیست؟ و یا لمینت سرامیکی بهتر است یا ونییر کامپوزیت؟تفاوت کامپوزیت و لمینت سرامیکی؟

البته این سوال اشکال دارد که ابتدا این موضوع توضیح داده میشود. لمینت و ونییر هر دو به یک معنی و در واقع پوسته و لایه ای است که روی دندان قرار میگیرد. این پوسته و لایه میتواند از جنس کامپوزیت باشد یا از جنس سرامیک. در واقع ما دو نوع لمینت یا ونییر داریم. لمینت سرامیکی ( ونییر سرامیکی) یا لمینت کامپوزیتی (ونییر کامپوزیتی) که دو نوع روش درمان است که بررسی میکنیم. در این مطلب به تفاوت ونییر کامپوزیت و لمینت سرامیکی میپردازیم.

این سوال به این صورت مطرح میباشد که لمینت سرامیکی بهتر است یا ونییر کامپوزیت؟

اینکه کدام روش بهتر است بستگی به معیار های مراجعه کننده(مدت مانگاری،طول درمان، هزینه و میزان درخشندگی) و همچنین شرایط دندان های فرد دارد.

ونییر کامپوزیت

در لمینت یا ونییر کامپوزیت، مواد کامپوزیت که نوعی رزین کامپوزیتی هستند بر روی دندان به صورت لایه لایه به صورت مستقیم توسط دندانپزشک قرار میگیرد، در هر مرحله دندانپزشک شکل دهی و فرم دهی انجام میدهد و توسط لایت این مواد مستحکم میشود. تمام کیفیت و شکل دهی و نوع کار فقط بستگی به برند کامپوزیت و هنر و مهارت دندانپزشک دارد و هیج فرد دیگری در انجام پروسه ونییر کامپوزیت دخیل نیست. در نهایت فرم و شکل دلخوان دندان ها با رنگ مورد نظر طی یک جلسه انجام میگیرد. معمولا در ونییر کامپوزیت تراشی صورت نمیگیرد فقط در موارد خاص که نیاز باشد.

لمینت سرامیکی

لمینت سرامیکی از جنس سرامیک یا پرسلن است که خواص شیشه ای دارد. در لمینت سرامیکی، دندان ها به صورت خیلی جزیی که بستگی به مهارت پزشک دارد تراش داده میشود، سپس قالب گیری انجام میشود و برای لابراتوار ارسال میگردد و طی دو یا سه هفته ساخته و توسط دندانپزش روی دندان ها با سمان مخصوص چسبانده میشود. در لمینت های سرامیکی علاوه بر پزشک لابراتوتر نیز دخیل میباشد و مهارت و تجربه لابراتوار نیز بسیار مهم است.

تفاوت کامپوزیت و لمینیت سرامیکی
ونییر کامپوزیت

ونییر کامپوزیت

  • انجام در یک جلسه
  • طول عمر در حدود 5-10 سال
  • مقاومت کمتر نسبت به لمینت سرامیکی
  • بدون تراش یا تراش خیلی کم در صورت نیاز
  • توسط دندانپزشک به تنهایی انجام میشود
  •  قابل برپشت پذیر
  • رنگ پذیر
  • نیاز به پالیش هر یک سال یکبار
  • امکان ترمیم در صورت شکستگی یا لب پر شدن
  • هزینه کمتر نسبت به لمینت سرامیکی

لمینت سرامیکی

  • انجام در دو یا سه جلسه طی 2 یا 3 هفته
  • طول عمر در حدود 15-20 سال
  • مقاوت بیشتر نسبت به لمینت کامپوزیتی
  • نیاز به تراش جزیی دارد
  • توسط لابراتوار ساخته میشود 
  • برگشت پذیر نیست
  • رنگ پذیر نیست
  • نیاز به پالیش ندارد
  • در صورت لب پر شدن بایستی یک لمینت دیگر ساخته شود
  • هزینه بیشتر نسبت به لمینت کامپوزیتی
تفاوت کامپوزیت و لمینت سرامیکی
لمینت سرامیکی

کامپوزیت ماندگاری بیشتری دارد یا لمینت سرامیکی؟

به دلیل استحکام و مقاومت بالا و عدم رنگ پذیری لمینت های سرامیکی دارای ماندگاری و طول عمر بیشتر هستند.

مقاومت لمینت سرامیکی در برابر رنگپذیری و لکه بیشتر است یا کامپوزیت؟

ونییر کامپوزیت ها میتوانند رنگ پذیری داشته باشند و برای همین نیاز به رعایت بهداشت بیشتر و کاهش مصرف مواد خوراکی رنگی دارد. لمینت هاس سرامیکی به خاطر جنس سرامیک و اینکه در کوره پخته میشوند دارای رنگ پذیری خیلی کمتری هستند و دچار تغیر رنگ نمیشوند هرچند بایستی برای این لمینت های سرامیکی بهداشت رعایت گردد.

طول درمان ونییر کامپوزیت بیشتر است یا لمینت سرامیکی؟

ونییر کامپوزیت در یک جلسه چند ساعته انجام میشود ولی لمینت سرامیکی در دو یا سه جلسه انجام میگیرد و تا سه هفته ممکن است زمان نیاز داشته باشد. زیرا این روکش در لابراتوار ساخته میشود و پروسه زمانبری است.

تفاوت هزینه لمینت سرامیکی و ونییر کامپوزیتی؟

لمینت های سرامیکی هزینه بیشتری نسبت به ونییر کامپوزیت دارند

برای جمع بندی نیاز است هر یک از روش های معایب و مزایای خود را دارد و انتخاب روش به وضعیت و شرایط دندان های مراجعه کننده بستگی دارد. در بهترین دندانپزشکی کرج ( مرکز دندانپزشکی دکتر رویا تاجیک ) میتوانید با انجام مشاوره بهترین روش را انتخاب کنید. هر دو روش لمینت سرامیکی و ونییر کامپوزیت در این مرکز با بالاترین کیفیت با حفظ آناتومی طبیعی دندان ها انجام میگیرد.

دندانپزشکی سام - دکتر رویا تاجیک دندانپزشک

ایمپلنت - ونییر کامپوزیت دندان - لمینت دندان - درمان ریشه - اطفال

بهترین دندانپزشک کرج دکتر دندانپزشک خوب دندانپزشکی خوب کرج کامپوزیت دندان خوب لمینت دندان کرج کلینیک دندانپزشکی کرج

تماس با ما
02634212397
09391003502

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو
اجرا شده توسط: همیار وردپرس