ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت یک ریشه مصنوعی از جنس تیتانیوم است که جایگزین دندان از دست رفته میشود. تیتانیوم بیشترین سازگاری را با بدن انسان دارد. برای جایگزینی دندان از دست رفته بهترین روش دائمی ایمپلنت دندان است. کاشت ایمپلنت مشکلات پروتز های دندانی را مرتفع کرده است و در واقع دندان مصنوعی دائمی است. از دلایل محبوبیت ایمپلنت دندان دوام عمر و همچنین طبیعی بودن آن است.

اجزا ایمپلنت

  • فیکسچر(پست یا پایه ایمپلنت)
  • اباتمنت(ابزار اتصال فیکسچر به تاج)
  • تاج یا پروتز دندان

 

ایمپلنت دندان

مراحل کاشت ایمپلنت

انجام ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک در سه مرحله و در سه جلسه انجام میشود.

  • کاشت ایمپلنت یا فیکسچر
  • نصب اباتمنت و قالب گیری
  • نصب پروتز یا روکش

در مرحله اول فیکسچر ایمپلنت با جراحی داخل استخوان فک بیمار قرار میگیرد. در طول چند ماه استخوان رشد کرده با ایمپلنت درگیری و ادغام لازم را پیدا میکند. بعد از 3-6 ماه اباتمنت روی فیکسچر نصب میشود. پس از نصب اباتمنت از دندان و ایمپلنت قالب گیری میشود. پروتز ساخته میشود و روی ایمپلنت با چسب مخصوص نصب میگردد. زمانی حدود 3 تا 6 ماه بین کاشت ایمپلنت و قالب گیری و ساخت پروتز بایستی فاصله باشد تا استخوان اطراف فیکسچر را کاملا احاطه کند و ایمپلنت در استخوان کاملا مستحکم شود.

سن مناسب برای ایمپلنت

برای سنین بالای 18 سال میتوان ایمپلنت را انجام داد. بایستی تا زمانی که استخوان و فک در حال رشد است صبر کرد تا به تکامل و نهایت رشد برسند. به خاطر رشد فکی در سنین زیر 18 سال در صورت انجام ایمپلنت دندان در رشد فک و صورت موجب مزاحمت برای بقیه دندانها میشود. همچنین به دلیل تغییر استخوان فک ایمپلنت دچار جابهجایی میشود.

طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

طول عمر ایمپلنت به عوامل مختلفی مانند استخوان و فک فرد بستگی دارد. تاج دندان تا 15 سال و ایمپلنت تا 25 سال دوام دارد. طول عمر به رعایت دستورالعمل های بهداشتی دهان و دندان، مراجعه مرتب به دندانپزشک برای معاینه و چک آپ دوره ای و نوع ایمپلنت دارد. حتی بهترین نوع ایمپلنت هم در صورت عدم رعایت بهداشت منجر به شکست میشود.

مقایسه ایمپلنت و بریج

ایمپلنت دندان بهتر است یا بریج؟

قبل از ایمپلنت دندانی، از بریج دندان برای پر کردن فضای خالی استفاده میشد اما به دلایلی ایمپلنت از محبوبیت بیشتری پیدا کرد. عمر بریج در حدود 10 سال است و از طرفی دندانهایی که زیر بریج میروند احتمال پوسیدگی دارند. ایمپلنت علاوه بر طول عمر زیاد کمترین عارضه را در درمانهای مشابه دارد.

ایمپلنت فوری چیست؟

در بعضی موارد بلافاصله بعد از قراردادن فیکسچر در استخوان در صورتی که شرایط فک و تراکم استخوان خیلی خوب باشد میتوان پروتز را روی ایمپلنت قرار داد. البته باید روکش کوتاهتر در نظر گرفته شود که در جویدن به آن فشار کمتری وارد شود و بعد از چند ماه روکش تعویض گردد. این نوع ایمپلنت مگر در شرایط ضروری توصیه نمیگردد زیرا احتمال شکست تا 20 درصد افزایش می یابد.

موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟

احتمال موفقیت ایمپلنت 97 درصد است. موفقیت ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد، سیستم ایمپلنت مورد استفاده، تبحر و مهارت پزشک در مراحل مختلف و رعایت بهداشت دهان و دندان. 

برای ایمپلنت چه عکسی نیاز است؟

عکس تخصصی برای ایمپلنت CBCT است که در این عکس ضحامت استخوان فک، روابط فکی، محل قرارگیری عصب فکی و سینوس مشخص میگردد که مشخص شدن این موارد برای انجام ایمپلنت ضروری است.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

ایمپلنت دندان در حالت بی حسی انجام میشود و طی کار دردی احساس نمیشود. اما به هر حال چون بافت استخوان و لثه برش خورده و فیکسچر در آن قرار میگیرد و پروسه جراحی وجود دارد، در طول یک هفته  بعد از آن اندکی درد دارد که باید بعد از یک هفته برطرف شود. در صورتی که درد همنچنان پایدار باشد بایستی به دندانپزشک مراجعه کنند. برای درد در طول نقاهت ایمپلنت مسکن مصرف میشود.

عوارض و خطرات ایمپلنت

آیا ایمپلنت خطر و عوارضی دارد؟

هر جراحی به هر حال میتواند عوارضی داشته باشد. ممکن است بعد از جراحی ایمپلنت دچار درد و تورم موفتی شوید که با مسکن در طی چند روز برطرف میشود. خونریزی و واکنش به بی حسی از عوارض جانبی دیگر میتواند باشد. بعضی افراد اساسا نسبت به داروی بی حسی واکنش نشان داده و نسبت به ان حساسیت  دارد که باید قبل از جراحی ایمپلنت حساسیت به داروی بی حسی دندانپزشکی با دندانپزشک مشاوره کرد تا تدابیر لازم اندیشیده شود. ممکن است ایمپلنت در محل خود شل شود که نیاز به جراحی مجدد و گذاشتن یک ایمپلنت دیگر است.

اما در مجموع ایمپلنت دندان از بهترین و کم عارضه ترین روشها برای جایگزینی دندان میباشد.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

در صورتی که استخوان فک تراکم کافی نداشته باشد و استخوان نرم باشد، قبل از عمل ایپملنت نیاز به پیوند استخوان وجود دارد تا جایگاه ایمپلنت مستحکم شود در غیر این صورت استخوان اگر ضعیف باشد فشار ناشی از جویدن باعث شکست ایمپلنت میگردد. برای پیوند استخوان هم میتوان از استخوان خود فرد استفاده کرد و هم میتوان از پودر استخوان استفاده کرد که باعث رشد استخوان و تقویت ناحیه ایمپلنت میشود. مراحل ساخت استخوان ممکن است زمانبر یاشد و نیاز است بعد از چند ماه از پیوند استخوان کاشت ایمپلنت انجام شود و یا در صورتی که به صورت جزیی باشد همزمان با انجام ایمپلنت پیوند استخوان انجام شود.

برای اینکه بدانید میتوانید امپلنت انجام دهید یا خیر باید دندانپزشک شما را معاینه کنند و با بررسی عکس CBCT فک شما تشخیص داده میشود که آیا میتوانید ایمپلنت کنید و اینکه چه نوع ایمپلنتی و به چه تعداد. در کلینیک دندانپزشکی سام با بهترین ایمپلنت آلمانی و کره ای و آمریکایی توسط بهترین دندانپزشک جراحی ایمپلنت انجام میگیرد.

 

کلینیک دندانپزشکی سام

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو
اجرا شده توسط: همیار وردپرس